globalmotor.se

Motorerna går globalt

Hur man köper en bil i Kenya

Kenya är välkänt land i östra Afrika och Afrika i stort. Det råkar vara navet i den östafrikanska regionerna. Många av de varor som importeras till östafrikanska länder mestadels passerar hamnen i Mombasa, som ligger längs kusten i Kenya.

Det finns många människor som vill köpa en bil i Kenya. De är dock inte säker på hur man ska gå till väga. Låt oss titta på några av de alternativ som är tillgängliga för sådana människor som kanske vill köpa en bil i Kenya:

Importera en bil

I mitten av 1990-talet, en av de mest populära sätten att köpa en bil i Kenya var genom att importera den från källan. Det brukade vara en mycket hektisk process främst eftersom bilen skulle stanna särskilt länge i hamnen innan den raderas. Det enda sättet att få bilen rensas snabbare var om du kände någon som arbetade i hamnen. Att veta att personen skulle innebära att du måste uppskatta sina tjänster genom att ge dem en ‘tack’. Vid den aktuella tiden, inte så många människor använder alternativet att importera bilar på egen hand.

Använda Bilaffärer

Under årens lopp har många investerat i början bilhandlare. I Nairobi ensam, det finns 20 bilhandlare som kan hittas. I själva verket, på en av vägarna i Nairobi, dvs. Langata Road, kommer du att kunna räkna nära 6 bilhandlare ligger inom avstånd från varandra. Några av de bilhandlare kan hjälpa dig att importera bilar.

Online Bilhandlare

Detta är inte ett vanligt sätt, men det är långsamt plocka upp. Eftersom Nairobi är en mycket upptagen stad, inte många av dess invånare som vill äga bilar inte har tid att importera bilar eller besöka bilhandlare i Nairobi söker bilar. Många av dem vet redan vilken typ av bil de vill. Online bilhandlare i Kenya hjälpa människor att hitta specifika fordon. Till exempel, om du vill köpa en bil i Kenya som en Toyota Probox, behöver du bara ge online bilhandlare specifikationerna för bilen. Du kan ange året, färgen, körsträcka och hur mycket pengar du är villig att betala för att köpa bilen. Online återförsäljare kommer då att göra sitt / hennes forskning både på nätet och på marken för att hitta de olika platser där fordonet med specifikationerna kan hittas. Återförsäljaren kommer att rekommendera de bästa platserna du kan köpa fordonet och kommer att följa dig om du behöver en provkörning. Detta gör livet för en köpare mycket lättare eftersom de kan koncentrera sig på viktigare saker.

Som ni kan se, är införsel av en bil till Kenya lång och frustating process. Flytta från en bilfirma till en annan är tidsödande med tanke på upptagna liv människor har. Således, med hjälp av en online bilhandlare i Kenya verkar vara det bästa alternativet.

Författaren är en online bilhandlare och kan hjälpa dig att hitta och köpa en bil. Läs mer om att köpa en bil i Kenya och i östra Afrika i allmänhet.

You Might Also Like