globalmotor.se

Motorerna går globalt

Personliga registreringar och utrikes Motorfordon

Om du importerar ett motorfordon i till Storbritannien, är det allra första du kommer att vilja göra kolla de senaste föreskrifter (om du gör det ofta – de kan ha ändrats sedan du senast importerade ett motorfordon), eftersom det är viktigt att din bil uppfyller dessa krav.

Bilen måste vara registrerad för att använda i Storbritannien

Och för att detta skall ske DVLA (Driver and Vehicle Licensing Agency) måste se till att bilen kommer att vara lämpliga för användning på brittiska vägar. När motorfordonet först registrerades i EU handlar det om att göra uttalanden som bilen är i själva verket är lämpliga att använda i Storbritannien samt komma överens om att göra någon form av ändringar som kan krävas (som att ha rätt antal säkerhetsbälten).

Detta är en del av Scheme Recognition i Mutual (MRS), och du har möjlighet att avgöra om bilen kvalificerar inom ramen för systemet genom att helt enkelt komma i kontakt med Vehicle Certification Agency (VCA). I de fall där din ansökan accepteras kommer Vehicle Certification Agency presentera dig med ett certifikat som kommer att hjälpa din registreringsansökan med Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA). Driver and Vehicle Licensing Agency webbplats erbjuder dig mycket mer information om det rätta sättet att gå om att registrera bilen för GB vägar.

Med detta sagt vad gör du om swopping nummerplåtar? När du får en ny personlig registrering eller om du redan har fått en egen registrering och vill flytta registreringsskylten till importerad bil, måste du se till att du hålla sig till korrekta förfaranden (alla villkor kan hittas på DVLA webbplats).

Inköp Personliga registreringar

Personliga Registreringar kan köpas från en mängd olika platser – på nätet, på en drivrutin and Vehicle Licensing Agency auktion, genom en privat inköp eller kanske från något slags återförsäljare. Det är möjligt att få nästan alla nummerplåten du letar efter, förutsatt att den är tillgänglig, men kan du inte göra ett fordon ser nyare än den faktiskt är. När du investerar i bil registreringsskyltar för importerad bil, behöver du vissa saker till hands: a V750 (Certificate of Entitlement) en ström M.O.T. certifikat för din bil eftersom det är nu i Storbritannien, och även loggboken (titeln V5 registreringsdokument).

När du överför en personlig registrering som du redan äger, reglerna är lite annorlunda, och du måste fylla i ett formulär V317. Om din registreringsskylt tas från en annan persons bil, då de båda registrerade djurhållare måste fylla i detta formulär innan du skickar den till en närmaste DVLA (Driver and Vehicle Licensing Agency) kontor. En betalning av åttio pounds är också nödvändigt för denna överföring, tillsammans med en V62 form. Än en gång, kan alla krav vara placerade på webbplatsen DVLA, men du bör vara medveten om att de styrkande register och dokument måste vara originalhandlingar; kopior kommer inte att vara acceptabelt.

Som en sidoanteckning

När du importerar en bil, är det värt med tanke på lönsamheten för service det i Storbritannien: kan det finnas svårigheter när det gäller att upprätthålla det liksom förvärva reservdelar? Det är också värt att hålla i minnet den smala karaktären hos många brittiska vägar om du funderar på att köpa en stor bil eller lastbil från någonstans som USA; registreringen kan passa, men kommer bil eller lastbil passar längs våra lugna byvägar? Att göra en lite undersökning på webben innan du väljer din bil – och din bil registrering – gör att du kan göra rätt val.

You Might Also Like